Regel crowdfunding via OAMKB!

OAMKB staat helemaal achter het idee van crowdfunding, door de diverse positieve ervaringen. Om deze reden heeft OAMKB afspraken gemaakt met verschillende crowdfunding platformen om nog sneller investeerders te kunnen vinden. Maar niet alleen met het vinden van investeerders helpt OAMKB, maar ook met het beantwoorden van vragen over financieringsmogelijkheden of middelen via crowdfunding. Ben je al klant van OAMKB? Dan investeren wij gelijk €500,- in je bedrijf zodra je de crowdfunding aanvraagt!

Voordelen van crowdfunding

As je gebruik maakt van crowdfuning kun je gebruikmaken van de volgende voordelen:

Binnen drie weken tijd geld op je bank

Doordat de meeste MKB bedrijven via banken niet snel aan bod komen en sommige zelfs helemaal niet, zijn er een hoop aangewezen op crowdfunding. Via crowdfunding kunnen bedrijven snel geld krijgen. Soms staat het geld zelfs al binnen drie weken op de bank.

Crowdfunding is een marketingtool

Behalve dat je een hoop geld kunt inzamelen via crowdfunding kun je dit ook gebruiken als marketingtool. Om “crowd” te vinden moet je eerst je product promoten, aan de hand van de reacties van investeerders kun je toetsen of er behoefte is aan je product. Hoe meer investeerders bereid zijn te investeren, hoe beter je product is. De meeste ondernemers beginnen eerst bij de eigen familie met het inzamelen van geld om het product te ontwikkelen. Daarna komen de kennissen en vervolgens wordt er verder gekeken naar andere investeerders.

Verder gebruiken een hoop ondernemers social media als hulpmiddel, ondanks dat een persoonlijke benadering vaak ook wel het een en ander wil helpen. Hoe meer mensen je benadert hoe bekender je product wordt. Ook OAMKB kan een grote rol spelen bij het vinden van investeerders door je product, dienst of nieuwe bedrijf onder de aandacht te brengen bij een groter publiek.

Investeerders zijn eerder geneigd in je te investeren als je ook iets teruggeeft. Een voorbeeld van iets wat je terug kunt doen is reclame maken voor de investeerder, het aanbieden van een korting of het geven van een presentje.

Crowdfunding is een marktonderzoek

Een investeerder belegt graag in producten die een toekomst hebben, dus als zij toekomst zien in de producten die jij wilt ontwikkelen heb je een goed product. Hoe meer waardering je krijgt voor je product, hoe beter je product is.
De meeste ondernemers plaatsen eerst een aanvraag voor crowdfunding voordat zij zelf gaan investeren om te kijken hoeveel animo er is voor het product.

Hoe werkt crowdfunding

Crowdfunding kun je het beste zien als een plek waar je geld kunt inzamelen voor het ontwikkelen van producten. OAMKB werkt samen met geldvoorelkaar.nl. Op deze site kun je vraag en aanbod vinden van verschillende aanvragers en investeerders. Als ondernemer hoef je alleen je plan verder toe te lichten en investeerders te vragen om te investeren.

OAMKB regelt het voor je

Als je OAMKB inschakelt hoef je niet meer om te kijken naar crowdfunding aangezien OAMKB alles voor je regelt. Alle gegevens worden verzamelt en gecontroleerd, er wordt een pitch geschreven en de aanvraag wordt ingediend. Verder houdt OAMKB de voortgang nauwlettend in de gaten. Om alles in goede banen te leiden hebben we een stappenplan opgezet.

Wat zijn voorwaarden van crowdfunding?

Je mag zelf de looptijd en het rentepercentage bepalen. De maximale looptijd is vijf jaar en als je failliet gaat ontvangt de investeerder in de meeste gevallen helemaal niets. Om deze reden kiezen de meeste investeerders er dan ook voor om in meerdere projecten te investeren, zodat het risico is verspreid.

Voor wie werkt crowdfunding?

Crowdfunding is voor iedere onderneming mogelijk, ook voor startende bedrijven. Tot nu toe zijn er nooit aanvragen geweest van boven de €1.000.000, dit komt omdat dit een lastig bedrag is om terug te betalen. Als je wilt is OAMKB bereid om je aanvraag te begeleiden, en om het nog mooier te maken investeren ze een bedrag van €500,- in je als je klant bent.

'Stapelfinanciering uitkomst'

Het afsluiten van een lening bij een bank is nog steeds voordeliger, hier betaal je over de lening namelijk vaak maar 4,5 %. Bij crowdfunding loopt dit vaak al op naar 8% of hoger, omdat de meeste MKB ondernemers niet terecht kunnen bij banken.
Een andere optie is stapelfinanciering, hierbij investeert de aanvrager een gedeelte, de bank en een gedeelte via crowdfunding. Ondanks dat deze manier vaak langer duurt, zijn er toch steeds meer ondernemers die voor stapelfinanciering kiezen.

Wil je meer informatie over crowdfunding? Vraag hier een offerte aan of neem contact met ons op!

Hoe werkt crowdfunding bij OAMKB?